Γαλατόπιτα

Κρέμα

  • Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα να αρχίσει να ζεσταίνεται.
  • Όταν ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τις φλούδες απο το λεμονι, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα και συνεχώς για να μη μας σβολιάσει.
  • Όταν αρχίζει και πήζει, ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Δεν σταματάμε το δυνατό ανακάτεμα καθόλου γιατι θα μας κολλήσει.
  • Η κρέμα ειναι έτοιμη όταν πάρει μια πρώτη βράση και εχει πήξει αρκετά.
  • Την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά ανακατεύωντας γρηγορα για να μη γίνουν τα αυγά “ομελέτα”!
  • Αφήνουμε στην άκρη αλλα ανακατεύουμε που και που για να μην πιάσει κρούστα.

Φύλλο

  • Ανακατεύουμε αλεύρι, νερό, λάδι, αλάτι και τσίπουρο, ζυμώνουνουμε και ανοίγουμε δυο φύλλα.
  • Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, λαδωνουμε λίγο το φύλλο κ μετα στρωνουμε κ το δεύτερο.
  • Ρίχνουμε την κρέμα απο πάνω, διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μεσα και ψήσουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μια ωρα, ουσιαστικά εώς ότου ψηθει το φύλλο!
Γαλατόπιτα
Ετικέτες: