Μπαμπανέτσα

Η μπαμπανέτσα ή αλλιώς ρουμελιώτικη καλαμποκόπιτα  δίχως φύλλο- νοστιμίζει ιδιαίτερα αν τα χόρτα είναι διάφορα με λίγο παραπάνω σπανάκι και από κει και πέρα σέσκουλα, παπαρούνες, καυκαλίθρες και μυρώνια. Συμπληρώνεις ένα-δύο πράσα, δύο μέτρια ξερά κρεμμύδια, άνηθο και δυόσμο.

Χρειάζεσαι:

1 ½ κιλό χόρτα άγρια
½ κιλό φέτα σκληρή
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκάλευρο
πιπέρι
ελάχιστο αλάτιΨιλοκόβεις όλα τα χόρτα, τα αλατίζεις ελαφρά και τα τρίβεις με τα χέρια σου, καλά καλά, να φύγουν τα υγρά τους. Τρίβεις τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίχνεις μέσα στα χόρτα μαζί με το πιπέρι.
Αλείφεις με λάδι το ταψί και κάνεις χώρια ένα σφιχτό χυλό με δυόμιση ποτήρια καλαμποκάλευρο, ένα ποτήρι λάδι, λίγο αλάτι και νερό. Απλώνεις τον χυλό στο ταψί και «σηκώνεις» με τα δάχτυλα γύρω γύρω τη ζύμη τόσο ώστε να μην ακουμπάνε τα χόρτα στο ταψί. Προσθέτεις τα χόρτα, τα πατάς και ρίχνεις το μισό ποτήρι λάδι. Κοσκινίζεις πάνω από τα χόρτα το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο ίσα ίσα να μη φαίνονται.
Με λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι ραντίζεις το αλεύρι ώστε να βραχεί καλά. Ψήνεις για 60’ στους 200-220 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!!!
Μπαμπανέτσα
Ετικέτες: