Δημοτικές εκλογές 2019

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί χωριανοί

Βρισκόμαστε μπροστά σε καινούργιες και πρωτόγνωρες καταστάσεις το τοπικό συμβούλιο αναβαθμίζεται θεσμικά και λειτουργικά ,από τριμελές γίνεται πενταμελές και θα έχει να διαχειρίζεται σημαντικές αρμοδιότητες και πόρους .Ο πρόεδρος της κοινότητος υποχρεωτικά θα λαμβάνει μέρος στο Δημοτικό συμβούλιο του δήμου με δικαίωμα ψήφου όταν συζητούνται θέματα του χωριού. Αυτό προϋποθέτει προετοιμασία των θεμάτων από το τοπικό συμβούλιο με λεπτομέρεια και πληρότητα για να μπορούν τα θέματα να περνούν. ΑΜΕΣΗ η συνεργασία του τοπικού συμβουλίου με τους δημοτικούς συμβούλους και των δύο παρατάξεων που είναι από την Εκκάρα πρέπει οι χωριανοί να ψηφισθούν από όλους για να έχουμε εκπροσώπηση στο ΔΣ.

Δώδεκα συγχωριανοί μας σήμερα διεκδικούν την θέση του προέδρου και των τεσσάρων Τοπικών Συμβούλων και πρέπει με κάθε τρόπο να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές που δημιουργούν διχαστικές καταστάσεις και δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων και των συγχωριανών μας.

Όλοι εν δυνάμει Σύμμαχοι, ουδείς “εχθρός” ή αντίπαλος….

Η 27η Μαΐου 2019 θα πρέπει με κάθε τρόπο να μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να αγωνιστούμε να παλέψουμε , να διεκδικήσουμε και να συγκρουστούμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και να βρει η Εκκάρα και η Άνω Αγόριανη τον δρόμο που τους αξίζουν αντάξιο της ιστορίας και της παράδοσής τους.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια σαν Κοινότητα δεν λειτουργούσαμε συλλογικά και με συνεργασίες και αυτό βέβαια βόλευε το Δήμο Δομοκού να μας βάλει στο περιθώριο, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία η νέα διοίκηση πρέπει με συνεργασία , ενότητα ,αγώνα και διεκδίκηση να αντιμετωπίσει.

Με την ιδιότητα του τ. προέδρου του Συλλόγου των απανταχού Αγοριανιτών και σήμερα υπεύθυνος του ΑΓΟΡΙΑΝΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ασχολήθηκα και ασχολούμαι με τα προβλήματα του χωριού μας και κάποια από αυτά κατά την γνώμη μου είναι :

1.-Τα ετήσια τεχνικά προγράμματα γράφονται στο πόδι και δεν υλοποιούνται επειδή κατάλληλα δεν υποστηρίζονται στο ΔΣ

2.-Ο δρόμος από Εκκάρα Άνω Αγόριανη έχει πλήρως καταστραφεί .
3- Η καθαριότητα έχει αρκετά προβλήματα μέσα και έξω από το χωριά μας ,
4. Η βοήθεια στον πρόεδρο ανύπαρκτη από εθελοντές.
5.-Δεν έχουμε παιδική χαρά και το χωριό μας έχει Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και το καλοκαίρι τα παιδιά πολλαπλασιάζονται
6.-Το κοινοτικό γραφείο αναξιοποίητο και με πολλά προβλήματα .
7. Τα ιαματικά Λουτρά ακόμη να τελειώσουν, η γεώτρηση στο χώρο των πηγών κολοβού δεν έχει ακόμη γίνει.
8.-Το πλατανόρεμα δεν αξιοποιείται με χώρους αναψυχής επισκέψιμους.
9.-Το κάστρο πρέπει να αξιοποιηθεί και σε πρώτη φάση να περιφραχθεί να καθαριστεί και να διαμορφώσουμε εκεί έναν χώρο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων (Πρωτομαγιά/εκδηλώσεις το καλοκαίρι/)

10.- Η συνεργασία του τοπικού συμβουλίου με το Δημοτικό ,το Νηπιαγωγείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ( που χρόνια τον ακούω και ακόμη να δημιουργηθεί ) πρέπει να είναι συνεχείς και ουσιαστική. Η συνεργασία με το σύλλογο των απανταχού Αγοριανιτών να είναι άμεση ουσιαστική και να λειτουργούν οι δυο σύλλογοι για το καλό όλων των χωριανών.

11.- Η πλατεία του χωριού μας θέλει συντήρηση και μια από της πρώτες δεσμεύσεις της νέας διοίκησης του χωριού μας πρέπει να είναι αυτό το έργο, η συντήρηση της πλατείας μας.

12.-Πρέπει με συνεργασία τη γνώμη και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων να δούμε το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού και για το λόγο αυτό πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα από την τοπική κοινότητα και το Δήμο μας για λαϊκή συνέλευση των κατοίκων.

13.- Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση να δούμε την εγκατάσταση πάρκων φωτοβολταικών και αιολικού πάρκου σε κατάλληλους χώρους του συνιδιόκτητου κτήματος ,με συνεργασία επίσης ενότητα και δικαιοσύνη να διαπραγματευτούμε τα αντισταθμιστικά οφέλη για το χωριό μας και τέλος να διεκδικήσουμε με την λειτουργία των παρκων το νόμιμο ειδικό τέλος που αντιστοιχεί στο χωριό μας για έργα ανάπτυξης.

Για όλα αυτά χρειάζεται αγώνας ενότητα συνεργασία εμπιστοσύνη και διάθεση για προσφορά.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους ,καλό και αξιοπρεπή αγώνα χωρίς εντάσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις για να μας βρει η επόμενη των εκλογών όλους ενωμένους Τοπικό Συμβούλιο ,Σύλλογος Γονέων , Δάσκαλους και Εκκλησία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην ανάπτυξης του χωριού μας

Φορείς και πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι !!!!!!!!
Νικόλαος Ηλία Βασιλός

Δημοτικές εκλογές 2019