Η σύγχυση της συνόδου των πλανητών Δία και Κρόνου με το «Άστρο της Βηθλεέμ»

Έφτασε λοιπόν η  21 Δεκεμβρίου κατά την οποία λαμβάνει χώρα στον νυχτερινό ουρανό ένα καταπληκτικό φαινόμενο που στην αστρονομία ονομάζετε πλανητική σύνοδος. Ο πλανήτης Δίας και ο Κρόνος με τον καιρό ήρθαν πιο κοντά τροχιακά ο ένας με τον άλλο φτάνοντας την Δευτέρα να έχουν μεταξύ τους απόσταση περίπου 6 λεπτά της μοίρας και θα φαίνονται σαν ένας πλανήτης , “ένα άστρο” για τον παρατηρητη,  δεν θα διαχωρίζονται δηλαδή με  γυμνό μάτι.

Φαινομενικά η σχεδόν «ταύτιση» των δύο πλανητών ως ένα «άστρο» στα μάτια μας θα κρατήσει λιγότερο από πέντε μέρες μέχρι που θα αρχίσει πλέον να γίνεται ορατό το χάσμα μεταξύ των δύο γιγάντων αέριων πλανητών!

Αυτό δίνει και την απάντηση στους εναπομείναντες «θιασώτες» της θεωρίας της συνόδου των πλανητών περί του «Άστρου της Βηθλεέμ»! Δηλαδή ο χρόνος θέασης του «άστρου» από τους αστρονόμους-αστρολόγους («μάγοι») της εποχής γεννήσεως του Χριστού μέχρι το ταξίδι τους να φτάσουν με καμήλες στην Ιουδαία, η θέαση του «άστρου» και την ημέρα αλλά και η εξαφάνιση και εμφάνιση του από το πουθενά, η συνεχής καθοδήγηση των καμηλιέρηδων αστρονόμων μέχρι το οριστικό «παρκάρισμά» του πάνω από το σπήλαιο που είχε γεννηθεί ο Χριστός παραπέμπει σε υπερφυσικό φαινόμενο και όχι σε αστρονομικό δηλαδή σύνοδος πλανητών!

Είναι όμως ένα καταπληκτικό φαινόμενο που δεν πρέπει να χάσει κανείς, γιατί η επόμενη φορά που θα τους δούμε έτσι θα είναι το 2080.

Η σύγχυση της συνόδου των πλανητών Δία και Κρόνου με το «Άστρο της Βηθλεέμ»