Εκλέγεται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Σήμερα 11 Οκτωβρίου η  Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, καθώς την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητρόπολητη Φθιώτιδας, που εξ αρχής υπήρχε έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του επισκόπου Θεσπιών Συμεών Βολιώτη, ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντική υποστήριξη τόσο από το εκλεκτορικό σώμα όσο και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, με αποτέλεσμα να θεωρείται «φαβορί» στις σημερινές εκλογές.

Υποψήφιος στις σημερινές διαδικασίες αναμένεται να είναι και ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος, πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και γραμματέας θέση τομέα βαρύνουσας σημασίας στο παρελθόν.

Το 1996 υπήρξε συνυποψήφιος του μακαριστού Νικολάου στις εκλογές για την εκλογή Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Και αν ο Συμεών Βολιώτης τυγχάνει υποστήριξης από την Ιεραρχία, ο Ιγνάτιος Σάπιος φαίνεται πως συγκεντρώνει την υποστήριξη των τοπικών αρχών της Φθιώτιδας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους δύο ενδιαφερόμενους για τον Μητροπολιτικό θώκο της Φθιώτιδας συνδέει πολύχρονη φιλία.

Πριν πολλά χρόνια μάλιστα όταν ο Θεσπιών Συμεών Βολιώτης είχε υποχρεώσεις στη Λαμία, φιλοξενήθηκε για περισσότερο από ένα χρόνο στην κατοικία του Ιγνάτιου Σάπιου.

Όποιος και αν εκλεγεί αύριο, έχει να αντιμετωπίσει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση.

Πρόκειται για ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ , που περιέρχονται στην Μητρόπολη Φθιώτιδας ως αποτέλεσμα της επονομαζόμενης «διαμάχης» με τον δήμο Περιστερίου για ακίνητα και εκτάσεις της περιοχής

Εκλέγεται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας