Τεράστιες καταστροφές από τα αγριογούρουνα στον Δομοκό.

Απελπισμένοι είναι οι καλλιεργητές καλαμποκιών αλλά και κηπευτικών στην λυμνη ξυνιάδος αλλά και εντός των χωριών του δήμου Δομοκού στον θεσσαλικό κάμπο.

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν να καλλιεργήσουν αγροτικά προϊόντα, τόσο για ιδία χρήση, όσο και για πώληση, βλέπουν πως οι κόποι τους πάνε χαμένοι. Και αυτή τη φορά δεν είναι αιτία οι καιρικές συνθήκες, αλλά τα αγριογούρουνα, που αποτελούν μάστιγα για την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως καλλιεργητής μας ανέφερε ότι στο χωράφι του με καλαμπόκια μπήκαν τρεις φορές τα αγριογούρουνα και δεν άφησαν τίποτα, όργωσαν κυριολεκτικά το κτήμα. Και δεν είναι μόνο οι καλλιέργειες καλαμποκιών αλλά και οι κήποι δίπλα από τα σπίτια των αγροτών, που έγιναν “λεία” των αγριόχοιρων.  Η έλλειψη τροφής στις ορεινές περιοχές του δήμου μας πέριξ  της λίμνης ξυνιάδος, έχει ως αποτέλεσμα να κατεβαίνουν  την νύχτα ακόμα μέσα στα χωριά του κάμπου.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να γίνει κάτι επιτέλους με το όλο θέμα, αφού δεν μπορούν να περιφράξουν όλοι τα κτήματά τους, αλλά ακόμα και αν το κάνουν, τα αγριογούρουνα καταστρέφουν και τις περιφράξεις και βρίσκουν τρόπο να κάνουν ζημιές. Το πρόβλημα βέβαια είναι γνωστό και οι καταστροφές συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές και για αυτό θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει πλέον σοβαρά για την αντιμετώπισή του και όχι με ημίμετρα.

Τεράστιες καταστροφές από τα αγριογούρουνα στον Δομοκό.